Bröstförstoring

Varför bröstförstoring?

De kvinnor som idag väljer att göra en naturlig bröstförstoring vill öka- eller fylla ut storleken på sina bröst. En bröstförstoring riktar alltså sig till de kvinnor som av flera olika skäl upplever att de har små bröst, förlorad spänst eller liten volym. Detta kanske på grund av amning, åldring eller gener. Med andra ord raka motsatsen till bröstförminskning.

3 sätt att göra en bröstförstoring på

Du kan idag välja att göra en bröstförstoring med flera olika tekniker. Nedan ger vi exempel på de tre vanligaste metoderna.

1

Implantat

Detta är idag den vanligaste metoden. Bröstimplantat finns idag i flera varianter och storlekar och ger olika resultat till olika individer. Ett bröstimplantat bör alltid väljas efter grundläge och förutsättningar på individen. På ak.se kan du läsa mer om bröstförstoring med implantat.

2

Bröstförstoring med eget fett

Denna typ av behandling går till så att du tar fett från andra delar på kroppen (genom en fettsugning) och sedan förflyttar fettet till brösten. Med andra ord en fettransplantation. För att kunna utföra denna typ av operation krävs det att du har tillräckligt mycket fett att ta av.

3

Hybrid – kombination av implantat och fett

Här kombinerar du ett bröstimplantat med eget fett. Ingreppet kan också kallas för hybridbröstförstoring.

Bröstförstoring i Sverige

Om du är intresserad av att göra en bröstförstoring bör du ta dig tiden att hitta en plastikkirurg som du känner dig trygg med och som du kan lita på. Här tipsar vi om platser runtom i Sverige dit du kan vända dig.

Bröstförstoring i Stockholm

Är du intresserad av en bröstförstoring i Stockholm vill vi tipsa om Nordiska Kliniken, som är en välkänd klinik med många års erfarenhet av bröstförstoring med en unik metod som ger minimala ärr. Dessutom erbjuder de en unik trygghetsgaranti efter en bröstförstoring, som innebär att de åtgärdar eventuella otillfredsställande behandlingsresultat helt kostnadsfritt efter utförd operation.

Bröstförstoring i Göteborg

Via exempelvis Carlanderska i Göteborg kan du få hjälp med bröstförstoring. De har många års erfarenhet av olika plastikkirurgiska ingrepp och på deras hemsida kan du läsa mer om hur de kan hjälpa just dig.

Bröstförstoring via Landstinget (oberoende av stad)

Du kan i vissa fall få din bröstförstoring betald av Landstinget, men för att det ska fungera måste du uppfylla vissa kriterier, som exempelvis att du mår väldigt dåligt på grund av ditt utseende. Detta ska bekräftas av en psykolog och kräver även att en läkare skickar en remiss. ​​Ta kontakt med ditt Landsting för att se vad som gäller för just dig.

Tiden efter bröstförstoring

Träna efter bröstförstoring

Rådfråga alltid din läkare innan du ska återgå till någon form av träning. Dock varierar återhämtningsperioden, men vanligtvis ska du kunna börja träna efter fyra till sex veckor.

Kan man amma efter bröstförstoring?

Detta är en vanlig oro bland kvinnor. Dock har många som utfört en bröstförstoring kunnat amma barnet utan problem. De operationer som kan utföra problem med amning är de operationerna där det görs ett snitt vid bröstvårtan.

När kan man återgå till arbete efter operationen?

Du kommer strax efter din operation kunna återgå till ditt arbete, men framförallt ditt vanliga liv. Aktiviteter som bidrar till hög puls och högt blodtryck bör undvikas de närmsta veckorna, men efter en månad kommer du kunna sätta igång igen.

Läs mer om vanliga frågor

mentorimplants.se kan du läsa mer om vanliga frågor efter en bröstförstoring.

Vad kostar bröstförstoring?

Priset på en bröstförstoring varierar från klinik till klinik. Du bör dock räkna med att summan för operationen kommer landa runt 44 000 till 63 000 kronor.

Hur länge har man ont efter bröstförstoring?

I några dagar efter operationen kommer du känna dig trött och öm. Brösten kan kännas hårda och svullna i flera månader efter en bröstförstoring, så därför är det viktigt att du har tålamod.

Kan det uppstå komplikationer?

Precis som vid alla sorters ingrepp kan det uppstå komplikationer efter en bröstförstoring. Du kan exempelvis få kapselbildning som uppkommer runt alla implantat eftersom det är kroppens sätt att avgränsa främmande material. Du kan också drabbas av läckage och förändringar i känseln. Tänk på att fråga din kirurg om detta, så du är väl medveten om vilka komplikationer som kan uppstå.