Näsplastik

Vad är näsplastik?

Näsan är för oss människor en viktig kroppsdel. Främst funktionellt, men också för vårt utseende. Det är idag väldigt vanligt att man är missnöjd med sin näsas utseende. Detta kan vara form, storlek etcetera.

Vid ett missnöje finns möjligheten för en näsplastik (näsoperation) för att forma om näsans form. Med hjälp av en näsplastik förändras ditt utseende vilket kan leda till att ditt självförtroende blir bättre.

Vilka personen ska göra en näsoperation?

De personerna som är bäst lämpad för att göra en näsplastik är de som eftersträvar en förbättring snarare än perfektion. Förbättring av form men också en förbättrad andning.

Hur mycket kostar näsplastik?

Priser för en näsplastik kan variera beroende på vad för sorts behandling du ska göra samt vilken klinik du väljer att göra det på. Dock kostar en näsplastik mellan 25 000 – 58 000 kronor. På conturkliniken.se kan du se en övergripande tabell för vad en näsplastik kan kosta.

Efter näsplastik

Direkt efter en operation av näsan tas du hand och observeras av en sjuksköterska i återhämtningsrummet. I detta rum kommer du att ligga och vila i lugn och ro några timmar innan du kommer kunna åka hem.

Sjukskrivning

Efter operationen är det viktigt att du återhämtar dig ordentligt. Du får därför en sjukskrivning i två veckor som du ska ge till din arbetsgivare.

Risker vid en näsplastik

Givetvis finns det, som vid alla operationer risker. Ju mer erfaren kirurg som gör ingreppet ju mindre blir riskerna. Dock är det alltid bra att ha med sig dessa i åtanke. Nedan ser du risker som skulle kunna ske efter en näsoperation.

  • Missformningar
  • Infektioner
  • Andningsproblem
  • Oönskade resultat